Rondzending

De EFV heeft een actieve rondzenddienst waaraan de leden kunnen deelne­men.

Deelnemers ontvangen regelmatig thuis een zending rondzend­boekjes met postwaarden (postzegels, post(waarde)-stukken, FDC’s enz). Hieruit kan (uiteraard tegen betaling) een keus worden gemaakt, maar kopen is niet verplicht.

Met een via het hoofd rondzenddienst ontvangen nummerstempel (eenmalige borgsom € 7,50) moet dan in het boekje, op de plaats van de uitgenomen postwaarden, een stempel worden geplaatst. Op de bij de zending aanwezige lijst wordt vervolgens per boekje het totaalbedrag van het uit het boekje gekochte materiaal ingevuld en het totaalbedrag van alle boekjes in de zending wordt overgemaakt op het op de lijst aangegeven rekeningnummer. Daarna wordt de zending doorgegeven aan de volgende deelnemer.

Het voordeel van dit rondzendsysteem is, dat ook mensen die niet of weinig in de gelegenheid zijn de verenigingsavonden te bezoeken, bijvoorbeeld omdat ze slecht ter been zijn of weinig tijd hebben, of die in alle rust hun hobby willen beoefenen, van hun lidmaat­schap kunnen profiteren.

Ook kunnen de leden zelf rondzendboekjes maken om op die manier hun overtollige materiaal aan medeleden te verkopen. Lege rondzendboekjes kunnen goedkoop bij de vereniging worden aangeschaft.

Link naar ‘Reglement Rondzenddienst’